Хранителни добавки за Целулит от FHL| Продукти против Cellulite

Антицелулит-антицелулитни гелове

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка за премахване на целулит,гел против целулит

събота, 4 октомври 2014 г.

Widgets

Какви са причините за целулит

Защо жените получават целулит повече от мъжете? 


Причините за поява на целулит, не са добре проучени и доказани, но има няколко теории, които се опитват да направят това.
       
 ♦ Хормонални фактори - хормони вероятно играят важна роля в развитието на целулит. Мнозина вярват, че нарушения хормонален статус на естроген , инсулин, норадреналин, тиреоидни хормони и пролактин са част от проблемите и причините за появата на целулит.При жените, които наближава менопаузата естрогенът започва да намалява. Естроген има въздействие върху кръвоносните съдове. Когато естрогена започва да намалява, вие губите рецепторите в кръвоносните съдове и бедрата, така че  намалелява кръвообращението.С намалена циркулация можете да получите по-малко кислород и хранителни вещества в тази област, както и спад в производството на колаген, като добавим и това че мастните клетки започват да нарастват ....

 ♦ Генетични фактори - някои гени са необходими за да се развие целулит.Гените могат да предразположат индивидуално за определени характеристики, свързани с целулита, като пол, раса, бавен метаболизъм, разпределение на мазнината точно под кожата и кръвоносната недостатъчност.Защо жените получават целулит повече от мъжете? Структурата на колаген, основният протеин на съединителната тъкан, при жените има друг вид,  тези влакна образуват пчелна пита-образно описано, така че всяко увеличение на мазнини е тенденция да се появи това нелицеприятна неравност, като "плънка в един матрак". Вие виждате по-малко целулит при мъжете, тъй като техните влакна се движат хоризонтално, образувайки кръстосан модел, който предотвратява изпъкване или вдлъбване.Затова при мъже целулит е по-рядко срещан.Адренергичните рецептори са още една причина жените да имат повече целулит . При стимулация алфа рецептори ще предизвикат мастните клетки да произвеждат мазнина ,както и задействане свиване на кръвоносните съдове и освобождаване на захар в кръвта, когато бета рецепторите са стимулирани, те разграждат мазнините,както и увеличават на сърдечната честота и кръвоносните съдове.При жените, за всеки един бета рецептор в бедрото, има девет алфа рецептори. Естроген също прави мазнини докато тестостерон разгражда мазнините. Така че едно женско тяло е много по-предрасположено място за целулит. Мъжете имат един слой от мазнини в тялото и алфа-едно-към-едно и бета-рецептор съотношение. 
 ♦ Диета - хората, които ядат твърде много мазнини, въглехидрати , или сол и твърде малко влакна са склонни да имат по-големи количества от целулит.

 ♦ Начин на живот - целулита може да се среща по-често  при пушачите, тези, които не се движат, и тези, които седят или стоят в една позиция за дълги периоди-часове от време.Хората в съвременото индустриално общество, сме доста по-мързеливи. Нашите работни места са зад  бюрото, вдигане на телефона и часове зад компютъра.Движението е намалено до минимум вземаме храната от магазина.Стрес е новото име на ежедневието.Всички ние живеем в хроничен стрес с години. Не е нужно да сте по-наблюдателни за да видите разликата в начина на живот в съвременното индустриално общество и това в развиващите се страни. Вие виждате вида на работата, която се извършва в едното и в другото и вида на храната, която се яде. Те всички ядат органични храни, и постоянно се движат от сутрин до вечер.Жените перат дрехи в реката.в индустриализирана държава,пускате пералнята отваряте хладилника и готово.Така нивата на физическа активност в индустриализираните нации значително са намалели, за сметка на хроничния стрес ,който прогресира с годините главоломно.

 ♦ Облекло - бельо със стегнат ластик в задните части (ограничава  притока на кръв) и може да допринесе за образуването на целулит.Много жени носят бельо под чорапогащника. Чорапогащниците принуждават лимфен дренаж да се върне обратно в тялото.Колкото и невероятно да звучи, най-важната превантивна мярка, която можете да направите, ако не можете да си позволите лечение на целулит, е да смените стила на бельто.
 ♦ Защо някои жени имат повече целулит от други? Днес ние виждаме значително по-млади жени които развиват целулит още  в тийнейджърските си години .Как си обяснявате това? Твърде много естроген прави мастните клетки по-големи, така че ... по-млади жени, които са с наднормено тегло може да имате състояние, наречено естрогенно господство, което означава, че те  произвеждат твърде много естроген и / или консумират  храни, които са с естрогенни съставки 

Няма коментари:

Публикуване на коментар